Dé trends dit jaar
Waar vroeger veel suiker werd gebruikt bij het bakken van een taart, is het tegenwoordig een trend om iets gezonds te bereiden met zo min mogelijk suiker. Een dadel-kokossnack is een voorbeeld van een healthy tussendoortje waar je, zoals de naam al doet vermoeden, slechts kokos, dadels, wat noten en rauwe cacao voor nodig hebt.
Ook bakken met verschillende meelsoorten is iets waar steeds meer mee geëxperimenteerd wordt. Denk aan haver-, amandel-, quinoa-, boekweit- of kokosmeel. Ben je gek op ontbijten? Goed nieuws, want dit jaar is het heel normaal om de hele dag te ontbijten. Zo kun je ’s avonds gerust nog zelfgebakken pancakes eten.
om je vingers bij af te likken
Deze Banoffee taart van The Green Happiness is lekker en gezond. De combinatie van de bodem, karamelvulling en bananen, bosbessen, chocola en eetbare bloemen als topping is heerlijk! Bananenbrood is altijd goed als tussendoortje. Geen bananenbrood overtreft dit recept van Uit Paulines Keuken, het meest bekeken recept op haar blog. Mijn favoriete ontbijt – hier mag je me ’s nachts echt voor wakker maken – is een bord met pancakes. Je maakt ze gemakkelijk met een banaan, ei en wat havermout. Even mixen en bakken maar!
Musthaves bij het bakken
Wat niet mag ontbreken bij het bakken, zijn een aantal praktische spullen in de keuken. Een echte musthave dit seizoen zijn de bakvormen van Circulon Ultimum. Met deze vormen blijft jouw gerecht niet in het blik plakken, maar komt het er met gemak uit. Wanneer je klaar bent met bakken, kun je gaan genieten van een kop thee in plaats van de afwas, want deze bakvormen zijn vaatwasserproof!
Zin om aan de slag te gaan met deze gloednieuwe spullen? Je bestelt ze gemakkelijk hier!