Solis | Vacumeren als een pro

Het vacumeren van voedsel wordt steeds gebruikelijker in de thuiskeuken en dat is niet zo gek. Door voedingsmiddelen te vacumeren kun je ze veel langer bewaren en blijven de smaken langer intact, zonder conserveringsmiddelen eraan toe te voegen. Er vindt geen voedselverspilling plaats en dat is weer goed voor het milieu en de portemonnee. Vacumeren lijkt iets voor professionele koks, maar dat is al lang niet meer het geval. De nieuwe vacumeermachines van Solis maken het nu heel gemakkelijk!

Vacumeren komt in elk huishouden van pas.

  • Tijd besparing: wil je elke dag vers en gezond eten, maar heb je niet altijd tijd? Bereid enkele maaltijden in het weekend en bewaar ze vacuüm verpakt.
  • Altijd voorraad: onverwacht eters? Dan is het eenvoudig om iets uit de vriezer te halen.
  • Voedselverspilling tegengaan: te veel gekookte maaltijden kun je gemakkelijk invriezen.
  • Kooktechnieken: steeds meer thuiskoks gebruiken het vacumeren voor speciale kooktechnieken, zoals sous-vide koken of supersnel (20 minuten) marineren van vlees of vis.
  • Ruimtebesparing: voedingsmiddelen die vacuüm verpakt zijn nemen minder ruimte in beslag.
  • Geur: vacuüm verpakte producten in je koelkast of vriezer laten geen geur achter.


  • Handig extraatje: verpak je paspoort of andere waardevolle eigendommen lucht- en waterdicht tijdens een uitstapje op het water.

Solis VertiVac: Snel marineren
De VertiVac is een compact volautomatisch vacuümsysteem met diverse functies. Zo kun je zowel vochtige als droge voedingsmiddelen sealen met een enkele of dubbele sealnaad. Met de VertiVac kun je ook supersnel en eenvoudig marineren. Met het apparaat kun je niet alleen zakken, maar ook bewaarcontainers vacumeren.

Solis VertiVac verkrijgbaar vanaf € 169,90.

Solis VertiVac Plus: Voor alle soorten producten
Een uitgebreidere variant op de VertiVac is de VertiVac Plus. Uniek aan dit volautomatisch vacuümsysteem zijn de geheugenfunctie, waardoor je instellingen makkelijk opslaat en de pulse blow functie, waarmee je verschillende drukgevoelige producten kunt bewaren, zoals eieren. Daarnaast beschikt het apparaat ook over een marineerfunctie, kan het zowel droge als vochtige producten vacumeren en is de tijd eenvoudig in te stellen. Handigheidje: het apparaat kan op zijn kant staan, zodat het minder ruimte in beslag neemt in je keukenkastje.

Solis VertiVac Plus verkrijgbaar vanaf € 219,90.